Opis
Jajka te posiadaja bardzo cenne biologiczne składniki takie jak miedzy innymi działający przeciwbakteryjnie – lizozym, przeciwzapalna- cystatyna, stymulująca odporność – immunoglobulina hamująca procesy utleniania – foswityna czy zapobiegająca starzeniu się komórek – lecytyna.
Obniżona zawartość cholesterolu w jajkach zielononóżek stanowiąca dodatkowy walor tego produktu została potwierdzona naukowo przez Instytut Zootechniki w Balicach. Spożywanie tych jaj daje konsumentowi uzasadnione poczucie pewności, że służy to jego zdrowiu, poprawie sił witalnych oraz w dłuższym okresie czasu satysfakcje z widocznych efektów poprawy swojego samopoczucia, pożądaną regulację procesów życiowych organizmu.
Jaja zielononóżek mogą być stosowane w diecie osób z nadciśnieniem, w żywieniu dzieci, kobiet w ciąży, sportowców, ludzi chorych na cukrzycę, anemię, impotencję, owrzodzenia pokarmowego, wątrobę, nerki i płuca.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.