Opis
Połączenie ziaren Kolumbii oraz Brazylii ręcznie wypalanych w piecu bębnowym wydobywającym z nich nuty orzechów laskowych i kakao, charakterystycznych dla kaw Ameryki Południowej. Gatunki kulumbijskich ziaren wykorzystywanych do tej mieszanki pochodzące z regionu Medellin w Kordylierze Środkowej osiągają najwyższą jakość. Kawy z regionu Alco Bolivar są dobrze znane ze swojej jakości, smak jest powtarzalny w zbiorach każdego roku.
Spędzisz miłe chwile delektując się nutami czerwonych grapefruitów i aromatem marcepanu w ciemnej czekoladzie w tym idealnie zbalansowanym espresso.
Una Palona
UNA PALONA to palarnia kawy prowadzona przez małżeństwo z Poznania – Agatę i Witolda. Swoją pasją do kawy zarażają poznaniaków od 2017 roku. Kawy Una Palona to starannie wyselekcjonowane ziarna, wypalane w tradycyjnym piecu o niewielkim wsadzie, co pozwala zachować nad nimi największą kontrolę i wydobyć z nich wiele walorów. To właśnie od procesu palenia kawy zależy pełnia jej smaku. W jego trakcie wewnątrz ziaren dochodzi do różnych procesów chemicznych, aby ostatecznie wydobyć z nich najlepszy aromat.
Una Palona posiada w ofercie 6 rodzajów świeżo palonych kaw – zarówno mieszanek, jak i kaw jednorodnych. W pełni produkowane w Poznaniu z największą starannością o ich powtarzalny, dobry smak.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.