Kiełbasa Polska delikatna – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

8,40 42,00 

Kiełbasa surowa, średnio rozdrobniona w naturalnym jelicie, bardzo delikatna w smaku. 

Opis

Kiełbasa przygotowana z delikatnie zmielonego mięsa z szynki i boczku, lekko podwędzana w wędzarni opalanej drewnem. Wyróżnia się wyjątkowym smakiem dzięki naturalnym przyprawom – soli, pieprzowi oraz subtelnej nucie czosnku. Swój charakterystyczny, czerwony kolor zawdzięcza naturalnemu barwnikowi, jakim jest sok z buraków.

Można ją jeść na surowo, ugotować lub wykorzystać jako aromatyczny dodatek do dań, takich jak leczo czy gulasz.

Skład:
✅ mięso wieprzowe 
✅ sól
✅ sól peklowa
✅ pieprz
✅ czosnek
✅ naturalne przyprawy
✅ sok z buraczków (naturalny barwnik)