Opis
Żurawina – kolejny owoc jagodowy, rośnie w kraju na terenach leśnych. Nie cieszy się jednak dużą popularnością. A szkoda! Jest to bowiem prawdziwa skarbnica zdrowia. Skutecznie może walczyć z wieloma chorobami – od zapalenia nerek po nowotwory. Zawiera błonnik, witaminy, sole mineralne, kwasy owocowe i kwas benzoesowy – naturalny konserwant. W medycynie naturalnej od dawna stosowana była w leczeniu chorób nerek i układu moczowego. Bioflawonidy w niej zawarte wpływają pozytywnie na poziom dobrego cholesterolu, obniżając ryzyko zawałów serca. Medycyna ludowa zaleca też stosowanie żurawiny w przeziębieniach i schorzeniach reumatycznych.
Ekologiczną żurawinę firma RUNOLAND pozyskuje jedynie z lasów, w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne opryski ani środki chemiczne. Dzięki temu mamy pewność, że nasza żurawina jest w pełni naturalna i zdrowa. Jakość produktów jest systematycznie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA, która gwarantuje, iż nasze produkty spełniają wszystkie rygorystyczne wymogi produktów ekologicznych. Ekologiczna żurawina do mięs, serów i deserów marki RUNOLAND dostępna jest w wersji Premium, przygotowanej z myślą o zaspokojeniu najbardziej wymagających smakoszy runa leśnego. W przetworach wykorzystywane są wyłącznie jej wyselekcjonowane owoce – najwyższej jakośc
skład: żurawina* (Oxycoccus quadripetalus), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.