Opis
EKO Kwaśne mleko ekologiczne Łemkowyna to napój fermentowany, produkowany jedynie z certyfikowanego mleka ekologicznego oraz selekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej. Posiada pozwalający się „kroić” skrzep oraz inne cechy oranoleptyczne uzyskane dzięki unikalnej, termostatowej metodzie produkcji. Niska zawartość tłuszczu – 1,5%. Zawiera dobroczynne bakterie fermentacji mlekowej aktywne przez cały okres przechoywania. Idealny orzeźwiający napój oraz dodatek w wiosennej i letniej kuchni. wskazany przy terapii antybiotykowej. Wielkość kubka – 280 g – szklanka.
Kwaśne mleko, zwane również zsiadłym, to dzisiaj nieco zapomniany napój. Kiedyś spożywaliśmy go regularnie, a szczególnie w lecie, gdyż to idealny dodatek do lekkich obiadów w upalne dni. Badania naukowe nad wpływem zsiadłego mleka na nasze zdrowie jednoznacznie zachęcają do tego, by pić je przez cały rok. Okazuje się, że produkt ten ma wiele prozdrowotnych właściwości. Wzmacnia serce, poprawia trawienie, a także pozytywnie działa na włosy, skórę i paznokcie.
skład: kwaśne mleko krowie* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.