Opis
SKŁADNIKI
kwiaty bananowca*, zalewa 2 % (woda, sól) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Idealny jako dodatek do zup, sałatek oraz jako substytut mięsa. Produkt sterylizowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 222 kJ/53 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 5,9 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
W Tajlandii sieka się kwiat bananowca i podaje na surowo z ostrym sosem do maczania. Można go też dodać do zup, czy usmażyć z makaronem. Często przygotowuje się również sałatki z kwiatu bananowca.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.