Opis
Maślanka to fermentowany napój mleczny i produkt uboczny wytwarzania masła. Jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Dzięki obecności kwasu mlekowego i bakterii fermentacji mlekowej wspomaga dobroczynną florę jelitową. Maślanka to także dobre źródło wapnia i lecytyny. Można pić ją jako orzeźwiający napój lub wykorzystać jako składnik dań, np. ciast i zup.
skład: maślanka
Gospodarstwo Rolne Iwona i Michał Kaczmarek
Twaróg w naszej rodzinie jest praktycznie od zawsze. Ok 10 lat temu poczyniliśmy pierwsze próby produkcyjne na skale ponad domową ze szczególną dbałością o pozostawienie niezmienionego produktu końcowego. Próby trwały i ostatecznie udało się stworzyć powtarzalną produkcje w takiej ilości, którą można było sprzedać. Od już niemal 4 lat prowadzimy sprzedaż naszych produktów okolicznym klientom.
Wszystkie robione przez nas produkty wytwarzane są z mleka krowiego niepasteryzowanego i nie homogenizowanego. Mleko pozyskiwane jest od krów hodowanych w naszym gospodarstwie. Ogromną wagę przywiązujemy do jakości paszy jaką otrzymują zwierzęta oraz w jakich warunkach się znajdują. Jest to niezwykle istotne bo to jest pierwszy etap powstawania produktów, które później nasi klienci mogą kupić. Wysokiej jakości pasza powiązana z komfortowymi warunkami hodowli pozwala pozyskać surowiec, z którego można wyprodukować bardzo dobre sery.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.