Opis
SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Może być wykorzystana do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia ryb oraz smażenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3389 kJ/ 824 kcal;
Tłuszcz – 91,6 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone – 13,8 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 68,5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 9,3 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.