Opis
SKŁADNIKI
pasteryzowane mleko krowie*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakteri fermentacji mlekowej (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Scamorza Affumicata to wędzony ser z mleka krowiego wytwarzany techniką pasta filata. Jest on rozciągany w gorącej wodzie i nadawany jest mu charakterystyczny okrągły kształt. Po wysuszeniu ser jest wędzony dymem z drewna bukowego. Idealny na deskę serów oraz jako dodatek do win.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ / 331 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy nasycone: 18 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 22 g
Sól: 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
Kraj pochodzenia: Włochy
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.