Opis
Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
Soja czarna stanowi doskonałe źródło pełnowartościowego białka, błonnika regulującego pracę układu pokarmowego, składników mineralnych oraz witamin. Co więcej, soja zawiera lecytynę o bardzo dobrej przyswajalności i aktywności biologicznej. To oznacza, że zapewniają prawidłową pracę mózgu i wątroby, a ponad 50% masy lecytyny stanowią niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym podstawowy kwas linolowy z rodziny Omega 6.
Spożycie soi czarnej zmniejsza ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego, a także występowania chorób układu krwionośnego i nowotworów (szczególnie organów płciowych).
Saponina występująca w soi wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu związanego z LDL, pozostawiając poziom cholesterolu związanego z HDL bez zmian.
skład: soja czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.