Soja czarna 400g Bio – Bio Planet

9,00 

Brak w magazynie

Opis

Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.

Soja czarna stanowi doskonałe źródło pełnowartościowego białka, błonnika regulującego pracę układu pokarmowego, składników mineralnych oraz witamin. Co więcej, soja zawiera lecytynę o bardzo dobrej przyswajalności i aktywności biologicznej. To oznacza, że zapewniają prawidłową pracę mózgu i wątroby, a ponad 50% masy lecytyny stanowią niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym podstawowy kwas linolowy z rodziny Omega 6.

Spożycie soi czarnej zmniejsza ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego, a także występowania chorób układu krwionośnego i nowotworów (szczególnie organów płciowych).

Saponina występująca w soi wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu związanego z LDL, pozostawiając poziom cholesterolu związanego z HDL bez zmian.

 

skład: soja czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Soja czarna 400g Bio – Bio Planet”