Opis
ekologiczne zakwasy z buraków to niepasteryzowane, żywe napoje probiotyczne, dające zdrowie, energię i siłę. Nastawiane według rodzinnej receptury.
Są bogate w witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę, a poza tym wspierają florę bakteryjną jelit. I, co niebagatelne, są smaczne.
Dlaczego warto pić zakwas z buraka?
Poprawia odporność.
Wspomaga proces tworzenia czerwonych krwinek.
Odkwasza organizm, spowalnia procesy gnilne oraz pomaga w wydalaniu kwasu moczowego z organizmu (wspiera pracę nerek).
Wspomaga pracę wątroby.
Jak stosować zakwas w codziennej diecie?
Zaleca się systematyczne picie zakwasu na czczo, z rana. Możemy zacząć od niewielkiej ilości (50 ml), żeby oswoić organizm z żywymi szczepami „dobrych bakterii”, następnie zwiększamy dawkę i pijemy nawet szklankę dziennie. Możemy dodać zakwas do zupy, co genialnie podkreśli jej smak i kolor. Jednak w podgrzanej postaci traci działanie lecznicze i zmniejsza się jego wpływ na oczyszczanie krwi.
Składniki ekologiczne: woda, burak, chili 2%, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.