Złoty zakwas z buraków z kurkumą, imbirem i cytryną bezglutenowy Bio 700 ml – Zakwasownia

41,00 

Niepasteryzowany, żywy napój z wyjątkowych żółtych buraków, imbiru i cytryny, wspierający florę bakteryjną jelit. Mniej ziemisty smak i aromaty korzeni czynią go wykwintnym napojem probiotycznym

Brak w magazynie

Opis

ekologiczne zakwasy z buraków to niepasteryzowane, żywe napoje probiotyczne, dające zdrowie, energię i siłę. Nastawiane według rodzinnej receptury.

Są bogate w witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę, a poza tym wspierają florę bakteryjną jelit. I, co niebagatelne, są smaczne.

Dlaczego warto pić zakwas z buraka?

Poprawia odporność.

Wspomaga proces tworzenia czerwonych krwinek.

Odkwasza organizm, spowalnia procesy gnilne oraz pomaga w wydalaniu kwasu moczowego z organizmu (wspiera pracę nerek).

Wspomaga pracę wątroby.

 

Jak stosować zakwas w codziennej diecie?

Zaleca się systematyczne picie zakwasu na czczo, z rana. Możemy zacząć od niewielkiej ilości (50 ml), żeby oswoić organizm z żywymi szczepami „dobrych bakterii”, następnie zwiększamy dawkę i pijemy nawet szklankę dziennie. Możemy dodać zakwas do zupy, co genialnie podkreśli jej smak i kolor. Jednak w podgrzanej postaci traci działanie lecznicze i zmniejsza się jego wpływ na oczyszczanie krwi.

Składniki ekologiczne: buraki, woda, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, imbir, kurkuma, cytryna

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Złoty zakwas z buraków z kurkumą, imbirem i cytryną bezglutenowy Bio 700 ml – Zakwasownia”

Produkty z tej samej farmy